Sněmovna dnes projedná horní a energetickou novelu a interpelace

10.12.2015 6:31

Poslanci by dnes měli pokračovat v projednávání novely horního zákona, která má přinést státu víc peněz na poplatcích za těžbu nerostů. Ve druhém čtení je taky předloha poslanců KSČM o úpravě podmínek podpory elektřiny od zemědělských podniků. Do závěrečného schvalování by Sněmovna měla poslat také novelu o podpoře malého a středního podnikání.

Sněmovna dnes projedná  horní a energetickou novelu a interpelace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanci si odhlasovali zvýšení platu. Plat poslanců se tak zvýší příští rok o 1700 Kč, což je o tři procenta. ČSSD si svou tedy nakonec prosadila

Hlavním cílem horní novely je zvýšení podílu státu plynoucího z poplatků za těžbu na úkor obcí. Předloha ale také mění způsob výpočtu úhrady za nerosty, které firmy vytěží, byla by vyšší.

Předloha KSČM předpokládá, že zemědělské podniky ve formě akciových společností, které vyrábějí i elektřinu z obnovitelných zdrojů, by mohly mít nárok na podporu bez podmínky známého vlastníka. Nyní se tato výjimka vztahuje jen na výrobce s hlavní činností zemědělská výroba, kteří produkují elektřinu z bioplynu.

Značnou část jednacího dne dnes poslancům zaberou pravidelné písemné a ústní interpelace na členy vlády.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…