Sněmovna dnes projedná zdanění hazardu a daňové slevy na děti

05.11.2015 6:02

Poslanci by dnes měli poslat do závěrečného schvalování loterijní novelu, která od příštího roku zvýší zdanění hazardu. Stejný krok by měli učinit u normy, jež má lépe ochránit dodavatele před praktikami obchodních řetězců. V úvodním kole by poslanci mohli projednat úpravy rozpočtových pravidel a předlohu, jež zvýší daňové odpočty na druhé a další dítě.

Sněmovna dnes projedná  zdanění hazardu a daňové slevy na děti
Foto: pixabay.com
Popisek: Hazard - ilustrační foto

Vládní loterijní novela předpokládá sazby odvodů z hazardu 23 a 28 procent podle druhu her místo nynějších 20 procent. Zároveň by se měl zvýšit z 55 na 80 korun denní poplatek za každý hrací automat.

Daňová novela zvyšuje daňové zvýhodnění u druhého dítěte o 1200 korun za rok a u třetího a dalšího o 3600 korun. U druhého dítěte by měla roční částka stoupnout ze současných 15.804 korun na 17.004 korun, u třetího a dalšího dítěte ze 17.004 korun na 20.604 korun.

Úpravy rozpočtových pravidel předpokládají, že zdravotní pojišťovny, jejich svazy a Správa železniční dopravní cesty by musely převést účty do České národní banky. Podřízením dalších účtů státní pokladně chce vláda zejména zmírnit růst státního dluhu. Předloha taky umožní ministerstvu financí přijímat úvěry od mezinárodních finančních institucí bez potřeby samostatného zákona.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…