Sněmovna dnes rozhodne, zda důchodci dostanou příští rok tisícovku navíc

06.11.2015 6:08

Poslanci budou dnes schvalovat předlohu, která by měla zatraktivnit důchodové připojištění v takzvaném třetím pilíři. Rozhodnou také o mimořádném příspěvku k důchodům, který mají dostat penzisté a penzistky příští rok. V závěrečném kole je taky například norma, která prodlužuje a mění podporu biopaliv.

Sněmovna dnes rozhodne, zda důchodci dostanou příští rok tisícovku navíc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Ve třetím důchodovém pilíři by lidé měli mít možnost spořit dřív než od 18 let, výhodnější by mělo být postupné vyplácení naspořených peněz. Zvýšit by se mohly podle jednoho z pozměňovacích návrhů také daňové úlevy účastníků tohoto spoření i zaměstnavatelů, které jim do fondů přispívají. Změny souvisí se zrušením druhého penzijního pilíře, které už Sněmovna schválila.

Důchodcům by měla Sněmovna schválit jednorázovou dotaci 1000 korun. Peníze by dostali v únoru nebo v březnu. Pozměňovací návrhy na vyšší příspěvek a na vyšší než zákonnou valorizaci důchodů při hlasování asi neuspějí.

Před schvalováním je taky předloha o pojišťovnictví, která přejímá nové evropské směrnice a mohla by taky změnit pravidla pro výplatu provizí zprostředkovatelům pojištění.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…