Sněmovna projedná důvěru Sobotkově vládě, vystoupí také Zeman

18.02.2014 6:15

Sněmovna dnes bude jednat o důvěře novému kabinetu ČSSD, hnutí ANO a KDU-ČSL. Vláda s největší pravděpodobností důvěru získá, protože koalice má ve dvousetčlenné sněmovně pohodlnou většinu 111 hlasů. S projevem před poslanci vystoupí prezident Miloš Zeman.

Sněmovna projedná důvěru Sobotkově vládě, vystoupí také Zeman
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odpolední zasedání sněmovny. Vláda v hojném počtu zrovna není

Prezident bude mluvit o vizi České republiky, což chce spojit s rozborem programu vlády pod vedením Bohuslava Sobotky (ČSSD). Sobotka před poslanci připomene priority kabinetu, který se hodlá zaměřit na posílení ekonomického růstu, změny pravicových reforem a na zlepšení veřejných služeb.

Před hlasováním o důvěře vládě čeká sněmovnu zřejmě poměrně dlouhá debata. Očekávaná kritika zejména pravicové opozice by ale výsledek ovlivnit neměla. Přítomni mají být všichni vládní poslanci a zřejmě budou hlasovat pro důvěru.

Jednání sněmovny začne hodinu před polednem. Ráno složí do rukou jejího předsedy Jana Hamáčka (ČSSD) slib Anna Šabatová, čímž se ujme funkce veřejné ochránkyně práv. Šabatovou zvolili poslanci v pátek, v tajné volbě porazila zástupce ombudsmana Stanislava Křečka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…