Sněmovna rozhodne o návrhu státního rozpočtu

09.12.2015 6:14

Poslanci by dnes měli rozhodnout o návrhu státního rozpočtu pro příští rok, který vláda navrhla se schodkem 70 miliard korun. Mohli by schvalovat také silniční novelu. Předloha upravuje podmínky pro jízdu vozítek segway nebo ukládá chodcům povinnost nosit za snížené viditelnosti na silnicích mimo obce reflexní prvky. Rozhodnout by měli o úpravách zákona, jenž chrání dodavatele před praktikami obchodních řetězců, a o změnách podmínek pro práci diplomatů.

Sněmovna rozhodne o návrhu státního rozpočtu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Před konečným hlasováním o návrhu rozpočtu budou poslanci rozhodovat o návrzích na přesuny peněz, které představují celkem asi 44 miliard korun. Podle dohod koalice by Sněmovna měla podpořit jen některé z nich zhruba v objemu tří miliard korun. Přidat by mohla třeba vysokým školám, na důchody nebo na příspěvky na péči o postižené lidi.

V silniční novele Sněmovna asi nedovolí cyklistům jízdu pod mírným vlivem alkoholu a opětovně neumožní ministerstvu dopravy zvýšit povolenou rychlost na vybraných úsecích dálnic až na 150 kilometrů za hodinu, což poslanci požadují v pozměňovacích návrzích. Do předlohy, která se týká diplomatů, se asi dostane ustanovení, podle něhož budou moci velvyslanci zůstat ve službě i potom, co překročí hranici 70 let věku. Změna už se ale patrně nedotkne velvyslankyní v Sýrii Evy Filipi a na Slovensku Livie Klausové, protože nebude účinná před koncem letoška.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…