Sněmovna se začne zabývat vydáním Ondráčka (KSČM) k stíhání

21.09.2018 6:10

Sněmovna se dnes začne zabývat policejní žádostí o vydání Zdeňka Ondráčka (KSČM) k trestnímu stíhání, jednání ale přeruší. V úvodním kole je na programu senátní předloha, která zvyšuje o 6000 korun měsíčně příspěvek na domácí péči o lidi s nejtěžším postižením. Poslanci by se také mohli vrátit k diskusi o vládním návrhu změn v elektronické evidenci tržeb.

Sněmovna se začne zabývat vydáním Ondráčka (KSČM) k stíhání
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Poslanec KSČM Zdeněk Ondráček

K žádosti o Ondráčkovo vydání k stíhání sněmovní plénum ještě nemá stanovisko mandátového a imunitního výboru, který se k záležitosti opět sejde v úterý. Sněmovna přitom musí podle zákona projednat žádost na první schůzi potom, co ji dostane. Věcné rozhodnutí v Ondráčkově záležitosti ale učiní zřejmě až v říjnu.

Případ se týká Ondráčkových výroků vůči někdejšímu prezidentskému kandidátovi Michalu Horáčkovi. Horáček podal na poslance trestní oznámení začátkem letošního roku kvůli tomu, že ho koncem loňska nařkl v médiích ze spolupráce s bývalou komunistickou Státní bezpečností (StB).

Pokud se Sněmovna vrátí k úpravám elektronické evidence tržeb, bude to již čtvrté kolo debaty o vládním návrhu. Předloha má části podnikatelů usnadnit evidování tržeb a přesunout některé služby a komodity do desetiprocentní sazby daně z přidané hodnoty. Novela především reaguje na loňské rozhodnutí Ústavního soudu, který některá ustanovení zákona o evidenci tržeb zrušil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …