Sněmovní bitva o školství. Modernizační kroky udržíme, vzkazují mladému Klausovi z ČSSD

03.03.2018 7:03

Bývalá ministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD) a poslanec za ODS Václav Klaus mladší se nedokážou shodnout na tom, jak by mělo vypadat české školství. Píše to MF Dnes.

Sněmovní bitva o školství. Modernizační kroky udržíme, vzkazují mladému Klausovi z ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslankyně Kateřina Valachová

Deník se věnuje faktu, že poslanci mají před sebou novelu zákona od ODS, ale zároveň již přichází i protinávrh od ČSSD. V prvním kole se dohadují o mateřské školky. ODS chce totiž rušit povinnou předškolní docházku nebo garanci místa ve školkách pro dvouleté děti. „Navrhl jsem celou tuto novelu zrušit a navrátit do původního stavu,“ říká Václav Klaus mladší. 

Sociální demokracie se však nevzdává. Jak uvedla poslankyně za ČSSD Alena Gajdůšková, strana chce udržet modernizační kroky, jež chce právě Klaus mladší zrušit. A tak chce například novelu ještě technicky upravit, aby její kroky mohly být snadněji zavedeny do praxe. 

Klaus však má podle MF Dnes jasno. „Na výbor to ještě nepřišlo, takže návrh komentovat nemohu. Ale vzhledem k tomu, že je tam vůdčí osobností paní Valachová, umím si to představit,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…