Sněmovní show startuje: První palba na Babiše šla od šéfa ODS

26.05.2015 14:21

Předseda ODS Petr Fiala přiznal, že hlasování o nedůvěře vládě nebude úspěšné, ale je podle něj nutné. „Je třeba nejen kvůli permanentnímu střetu zájmů, jde o zneužívání moci ve prospěch jednoho člověka,“ uvedl v narážce na ministra financí, šéfa hnutí ANO a vlastníka Agrofertu Andreje Babiše. Fiala to uvedl na tiskové konferenci před začátkem jednání Sněmovny. Informoval o tom server iDNES.cz.

Sněmovní show startuje: První palba na Babiše šla od šéfa ODS
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala na besedě s občany ve Dvoře Králové

Podle Fialy to minimální, co by měl premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) udělat, je to, že Babiš nebude ani ministrem financí, ale ani zemědělství či průmyslu. Další věcí, která je podle něj nutná, je důsledné oddělení Agrofertu od státu, od veškerých typů dotací nebo úlev. „Dáváme jim šanci, aby zastavili toto tunelování demokracie,“ řekl Fiala.

Vedle stojící šéf poslanců ODS Zbyněk Stanjura přitom držel ceduli s vyjádřením nedůvěry premiéru Sobotkovi, šéfovi ANO Babišovi i prezidentu Miloši Zemanovi. Tomu ODS vyčítá, že vládu s Babišem jako ministrem financí vůbec jmenoval a nechtěl po Babišovi lustrační osvědčení.

Fiala ale podle serveru Aktuálně.cz uznal, že opozice možná nemá dostatek hlasů pro vyslovení nedůvěry vládě a tento pokus je tak odsouzen k neúspěchu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…