Sněmovní školský výbor chce přidat 100 milionů korun speciálním školám

07.12.2017 12:47

Sněmovní školský výbor doporučil v návrhu rozpočtu ministerstva školství na příští rok přidat 100 milionů korun speciálním školám. Naopak dnes nepodpořil stamilionové až miliardové návrhy, které směřovaly k vyššímu růstu platů učitelů v regionálním školství a k růstu investic do mateřských škol, napsala ČTK.

Sněmovní školský výbor chce přidat 100 milionů korun speciálním školám
Foto: pujcka.co
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Návrh rozpočtu školství jako celku výbor doporučil plénu schválit hlasy všech přítomných členů.

Navzdory souhlasu končícího ministra Stanislava Štecha (za ČSSD) výbor o jeden hlas nedoporučil návrh dát navíc 131 milionů korun soukromým a církevním školám. Podporovatelé přitom upozorňovali na to, že jde o zákonný nárok těchto škol na vyšší platy učitelů za letošní poslední dva měsíce. Tarifní platy učitelů se zvýšily od listopadu o 15 procent.

Ministerstvo školství má příští rok hospodařit podle vládního návrhu s částkou 175,74 miliardy korun. Proti rozpočtu schválenému na letošek je suma o 19,21 miliardy korun vyšší. „Objem kapitoly se poprvé dostává nad tři procenta hrubého domácího produkt," řekl Štech.

Do regionálního školství má plynout 120,55 miliardy korun, meziročně o 16,9 miliardy navíc. Částka pro vysoké školy má vzrůst skoro o tři miliardy na 24,61 miliardy korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…