Sněmovní výbor podpořil návrh rozpočtu kapitoly zdravotnictví

10.12.2013 11:17

Sněmovní zdravotnický výbor dnes doporučil poslancům schválit návrh rozpočtové kapitoly Ministerstva zdravotnictví pro příští rok. Ministerstvo by mělo hospodařit s 6,89 miliardy korun. Ve srovnání s rozpočtem schváleným pro letošek je to asi o 400 milionů korun víc.

Sněmovní výbor podpořil návrh rozpočtu kapitoly zdravotnictví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lékař s pacientem, ilustrační foto

Ministr v demisi Martin Holcát označil návrh rozpočtu pro zdravotnictví za obligátní, vychází podle něho z historických zkušeností. Většina peněz, konkrétně 5,36 miliardy korun, půjde na běžné výdaje. Zpravodaj Jaroslav Krákora (ČSSD) podotkl, že větší význam má výběr zdravotního pojištění, které činí asi 230 miliard korun za rok, a dotace měst a krajů.

Předlohu kritizoval Petr Bendl (ODS), podle kterého nejsou vidět priority ministerstva. "Položky jsou téměř stejné, nic se nemění," podotkl. Výbor požádal na návrh exministra Leoše Hegera (TOP 09) ministerstvo, aby napříště předkládalo časová porovnání položek včetně těch, které se týkají například organizací spadajících pod ministerstvo a velkých investičních akcí.

Zdravotnický výbor si pospíšil

Zdravotnický výbor byl letos první, který resortní rozpočtovou kapitolu na rok 2014 projednal. Další výbory se sejdou nad jednotlivými kapitolami dnes a ve středu. Jejich stanoviska probere v pátek rozpočtový výbor. Návrh státního rozpočtu, který předpokládá schodek 112 miliard korun, budou poslanci schvalovat příští týden.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…