Sněmovní výbor posoudí Babišův podnět na zahájení řízení s Peksou

22.05.2018 6:32

Sněmovní mandátový a imunitní výbor dnes bude jednat o návrhu na zahájení disciplinárního řízení s poslancem Pirátů Mikulášem Peksou. Návrh podal premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) kvůli Peksovým výrokům o tom, že premiér zneužívá evropské dotace. Pirátský poslanec se brání slovy, že se jednalo o konstatování faktu. Policie Babiše stíhá pro podezření z dotačního podvodu v případu Čapí hnízdo.

Sněmovní výbor posoudí Babišův podnět na zahájení řízení s Peksou
Foto: Daniela Černá
Popisek: Andrej Babiš

Babiš tvrdí, že ho Peksa na jednání se švédskými poslanci urazil, když o něm hovořil jako o premiérovi, který zneužívá a rozkrádá dotace a je trestně stíhaný. Pirátský poslanec reagoval, že chápe, že Babiš nechce, aby se o jeho střetu zájmů v zahraničí mluvilo. Ve fungující demokracii by takový premiér podle Peksy odstoupil.

Členové výboru by dnes mohli rozhodnout o tom, zda disciplinární řízení s Peksou zahájí, nebo ne. V řízení hrozí peněžitý postih až do výše jednoho poslaneckého platu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…