Sněmovnu čeká třetí dějství schvalování zvýšení části daní

30.10.2019 6:14

Sněmovnu čeká třetí dějství schvalování sporného zvýšení některých daní, zejména z tabákových výrobků, lihu a z hazardu. Je možné, že se poslanci ani dnes k hlasování o vládním daňovém balíčku nedostanou. Na mimořádné schůzi svolané z podnětu poslanců ANO, ČSSD a KSČM je také novela o zvýšení rodičovského příspěvku.

Sněmovnu čeká třetí dějství schvalování zvýšení části daní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanecká sněmovna ČR

Debatu o zvýšení části daní dosud tvořily především kritické projevy opozičních poslanců, v nichž dnes hodlají pokračovat. Poslanci také vedli spor o to, které vlády daně zvyšovaly a které naopak snižovaly.

Je možné, že schůze bude pokračovat i v pátek. Na stejný den je z podnětu části opozice v čele s ODS svolána další mimořádná schůze, která se týká jen zvýšení rodičovského příspěvku o 80.000 korun na celkových 300.000 korun. Tento návrh opozice podporuje.

Kabinet počítá se zvýšenými příjmy z některých daní v návrhu rozpočtu na příští rok. Zdražení alkoholu a cigaret povede podle vlády k omezení jejich spotřeby. Opozice ale namítá, že jde jen o vyšší přísun peněz do rozpočtu. Zřejmě nejspornějším bodem předlohy je navrhované zdanění technických rezerv pojišťoven. Výtky opozice směřují také k zdvojnásobení poplatku za vklad do katastru nemovitostí.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…