Sobotka: Jízda ruských motorkářů je reakcí na americký konvoj

20.04.2015 17:30

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) považuje chystanou jízdu ruských motorkářů z organizace Noční vlci Evropou za reakci ruské vlády na nedávný průjezd amerického konvoje. Řekl to dnes novinářům po setkání s polskou premiérkou Ewou Kopaczovou. Jeho názor na průjezd motorkářů se prý v zásadě shoduje názorem ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka (ČSSD), který jízdu označil za provokaci.

Sobotka: Jízda ruských motorkářů je reakcí na americký konvoj
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Noční vlci, které mnozí označují za nacionalisty a násilníky, chtějí podle ruských médií při příležitosti výročí ukončení druhé světové války cestovat do Berlína přes Bělorusko, Polsko, Slovensko, Rakousko, Bavorsko a Česko. 
   
Sobotka dnes novinářům u Karlova mostu v Praze, kde se s polskou premiérkou odpoledne prošel, řekl, že výpravu motorkářů považuje za snahu ruské vlády reagovat na průjezd amerického konvoje. "Myslím si, že není náhoda, že v zápětí poté, kdy těmito zeměmi projel americký konvoj, tak mají projíždět ruští motorkáři," poznamenal. Americký konvoj projel na přelomu měsíce zeměmi několika středo- a východoevropských spojenců USA. 
   
Polsko i Zaorálek již plánovanou jízdu označili za provokaci. "Můj názor se v zásadě shoduje s tím, co k tomu uvedl už ministr zahraničí," poznamenal dnes Sobotka. S Kopaczovou ale prý o jízdě nejednal. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…