Sobotka: Lidé nečekají, že se vládní strany budou napadat

28.02.2015 20:18

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) dnes večer pogratuloval ministru financí Andreji Babišovi k opětovnému zvolení do čela hnutí ANO. Lidé podle ministerského předsedy nečekají, že se vládní strany budou zbytečně napadat. Babiš dnes sociální demokracii tvrdě kritizoval.

Sobotka: Lidé nečekají, že se vládní strany budou napadat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

"Gratuluji Andreji Babišovi k opětovnému zvolení do čela ANO. ČSSD je připravena k pokračování vládní spolupráce na základě koaliční smlouvy, která logicky odráží volební programy všech tří vládních stran," uvedl Sobotka v tiskové zprávě. Právě o návrzích na případnou změnu koaliční smlouvy chtějí členové ANO diskutovat v neděli i po sněmu.

"Lidé od nás nečekají, že se budeme zbytečně vzájemně napadat, toho si užili vrchovatě za ostudné Nečasovy vlády," napsal také Sobotka. "Bylo by jistě příjemnou změnou a posilou pro naši demokracii a hlavně důvěru lidí v politiku, pokud by se nám slušná vládní spolupráce dařila i ve zbytku volebního období," doplnil.

Babiš ve svém projevu na sněmu hnutí ANO sociální demokracii kritizoval jako stranu, která je podle něj zatížena kontroverzní minulostí a chce zvyšovat daně. Hnutí ANO při vstupu do vlády věřilo, že koalice je partnerství bez podrazu, ale není to tak, uvedl také. Jeho slova kritizovali zástupci ČSSD i lidovců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…