Sobotka: Předsedou ČSSD budu až do roku 2019

13.03.2017 9:00

Bohuslav Sobotka z postu předsedy sociální demokracie neodstoupí ani v případě, že jeho strana nevyhraje podzimní sněmovní volby. Sobotka to uvedl v rozhovoru pro server Deník.cz.

Sobotka: Předsedou ČSSD budu až do roku 2019
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka na volebním sjezdu v Brně

„Nové vedení dostalo jasný mandát a jeho cílem je přesvědčit co nejvíc voličů. Na to se nyní soustředíme a pro to uděláme maximum. Volby chceme vyhrát a pak se podílet v pozici nejsilnější strany na sestavení vlády. Platí, že delegáti volí předsedu a celé vedení na dva roky, takže z tohoto pohledu složíme účty ze své práce na sjezdu v roce 2019,“ tak odpověděl Sobotka na otázku, zda odstoupí, pokud nevyhraje volby. Tento Sobotkův výrok glosoval americký novinář dlouhodobě žijící v Česku Erik Best těmito slovy: „Sobotka: ‚Pokud si myslíte, že zvorám volby a pak jen tak odejdu...‘“

Celý text je ZDE

Zopakoval také, že pokud chceme i v budoucnu rozvíjet veřejný sektor, školství, zdravotnictví, sociální služby, tak se bez vyšších daní neobejdeme. „Nelze počítat s tím, že příjmovou stránku rozpočtu naplníte jen díky zavedení EET nebo kontrolního hlášení. Proto je namístě hovořit o vyšším zdanění právnických osob, o sektorové a bankovní dani. Bude to součástí našeho volebního programu,“ prohlásil premiér.

Server se jej ptal také na to, co je pravdy na spekulaci, že by se ministrem průmyslu a obchodu měl stát Milan Urban. Podle Deníku.cz je Urban vnímaný jako lobbista velkých byznysových skupin, třeba ČEZ nebo mobilních operátorů. „Nebudu komentovat spekulace. Vedu konzultace s kandidáty na toto místo a předpokládám, že během několika dní panu prezidentovi předložím návrh na jmenování ministra průmyslu a obchodu,“ uvedl Sobotka.

Celý text příspěvku Erika Besta na jeho facebookovém profilu:

Sobotka: "Pokud si myslíte, že zvorám volby a pak jen tak odejdu..."

Zdroj: Deník

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…