Sobotka: Vláda chce zmenšovat nespravedlivé rozdíly v postavení žen a mužů

08.03.2014 14:08

Zmenšování nespravedlivých rozdílů v postavení žen a mužů patří mezi hlavní priority české vlády. Na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz to uvedl premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) u příležitosti dnešního Mezinárodního dne žen. Připomněl také, že jedním z kroků nové vlády bylo proto jmenování ministra pro lidská práva a rovné příležitosti.

Sobotka: Vláda chce zmenšovat nespravedlivé rozdíly v postavení žen a mužů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

„Dnešní den, jehož oslava má více než stoletou tradici, je šancí připomenout si stále přetrvávající nespravedlivé rozdíly v postavení žen a mužů. Mezi hlavní priority vlády ČR patří snaha tyto rozdíly zmenšovat či smazávat a vytvářet spravedlivé a rovnocenné podmínky pro všechny genderové i sociální skupiny,“ napsal premiér.

Připomněl také, že vláda chce vytvořit podmínky, které pomohou mladým rodinám s dětmi. „Prosadíme porodné i na druhé dítě, s využitím peněz z evropských fondů pak společně s obcemi podpoříme výstavbu sociálních a startovacích bytů pro mladé rodiny,“ uvedl s tím, že vláda také pracuje na rozšíření dosud nedostatečných kapacit předškolních zařízení i základních škol.

Celý text Bohuslava Sobotky najdete zde: http://www.parlamentnilisty.cz/profily/Mgr-Bohuslav-Sobotka-252/clanek/Mezinarodni-den-zen-je-prilezitosti-vyjadrit-zenam-uctu-a-podekovani-31006

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…