Sobotka a ministři za ČSSD budou bilancovat šest měsíců v úřadu

08.08.2014 6:09

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) a sociálnědemokratičtí ministři jeho vlády dnes ve sněmovně zrekapitulují své dosavadní působení v koaličním kabinetu. Chtějí přitom vypíchnout volební sliby, které se jim za zhruba šest měsíců v úřadě podařilo splnit.

Sobotka a ministři za ČSSD budou bilancovat šest měsíců v úřadu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka, předseda ČSSD

Tisková konference k tématu byla původně avizovaná již dříve, ale strana ji zrušila. Den před jejím termínem začaly ve sněmovně zmatky při hlasování o snížení spotřební daně na benzin a naftu. Část sociálnědemokratických poslanců totiž snížení těchto spotřebních daní podpořila, i když to bylo v rozporu s dohodou koalice. Hlasování se pak opakovalo.

Nyní budou ministři bilancovat krátce před začátkem vládních prázdnin a jen dva dny poté, co se kabinetu podařilo s opozicí domluvit na podobě služebního zákona, čímž se zároveň odblokovalo jednání dolní komory. Zároveň tisková konference přichází nedlouho po vnitrostranickém referendu ČSSD, které vedení strany hodnotí jako velmi úspěšné. Ve čtvrtek také Sobotka dokončil bilanční návštěvy všech ministerstev.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…