Sobotka asi bude mít zkažený Svátek práce. Až uvidí tento průzkum

01.05.2016 15:42

Volby do sněmovny by v dubnu podle volebního modelu TNS Aisa pro ČT vyhrálo ANO se ziskem 27,5 procenta. Druhá ČSSD by získala o devět procentních bodů méně. Obě uskupení si v porovnání s březnovým průzkumem pohoršila, sociální demokraté však více. Polepšili si naopak třetí komunisté i TOP 09, která těsně předstihla ODS. KDU-ČSL by stejně jako v březnu dostala šest procent hlasů. Vyplývá to z výsledků průzkumu, který dnes ČT zveřejnila na svém webu.

Sobotka asi bude mít zkažený Svátek práce. Až uvidí tento průzkum
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

ANO by nyní získalo o jeden procentní bod méně než v březnu, ČSSD s 18,5 procenta ztratila tři procentní body. Obě strany se tak zhruba vrátily na úroveň, které by podle TNS Aisa dosáhly v únoru. O ČSSD bylo v dubnu slyšet zejména v souvislosti se soudním sporem, podle něhož má bývalému advokátovi Zdeňku Altnerovi zaplatit za právní pomoc ve sporu o Lidový dům zhruba 338 milionů korun.

Posílili by komunisté i TOP 09

KSČM s 11,5 procenta o dva procentní body posílila. Podobně zisk TOP 09 se z březnových sedmi procent zvýšil na dubnových devět procent. ODS by v podstatě zůstala na svém, s 8,5 procenta se její zisk snížil jen o půl procentního bodu.

Před branami sněmovny by stejně jako v březnu zůstal Úsvit se čtyřmi procenty hlasů. Za ním by se seřadili zelení se 3,5 procenta, Piráti se třemi procenty, SPD Tomia Okamury se 2,5 procenta a Svobodní se dvěma procenty hlasů.

Průzkum se uskutečnil ve dnech 16. až 22. dubna mezi 1 200 respondenty. Statistická chyba volebního modelu se v aktuální vlně měření pohybuje u jednotlivých stran v rozmezí od 0,9 až 3,1 procentního bodu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…