Sobotka bilancoval s Chovancem. A do toho se ostře pustila Černochová

08.09.2017 20:38

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) nedokázal podle poslankyně Jany Černochové (ODS) stabilizovat policii a nevyužil příznivé ekonomické situace. Uvedla to ve svém komentáři pro server ParlamentníListy.cz.

Sobotka bilancoval s Chovancem. A do toho se ostře pustila Černochová
Foto: archiv
Popisek: Jana Černochová

„Proběhla bilanční schůzka premiéra Sobotky a ministra vnitra Chovance. I přes pomyslné přátelské poplácání po ramenou na následné tiskové konferenci musím konstatovat, že pan ministr bohužel nedostál všemu, co na začátku svého působení ve funkci slíbil,“ uvedla Černochová.

  • Celý příspěvek ZDE

Podle jejích slov se policie a bezpečnostní sbory nadále potýkají s vysokou odchodovostí, nestabilitou, nedostatečnou motivací a špatnou vybaveností. „Nejen v Praze, ale i v jiných krajích chybějí stovky policistů. Nedaří se například ani takové věci, jako nákup a výměna uniforem. Nesplněným slibem dodnes zůstala také tzv. Bílá kniha o policii, která měla být klíčovým koncepčním dokumentem,“ podotkla Černochová.

„Byť situaci v resortu vnitra vnímám o něco pozitivněji, než je tomu například v resortu obrany, kde lze s ohledem na jeho neschopnost jen těžko hledat pro současného ministra slova uznání, domnívám se, že v uplynulých letech bylo možné řadu věcí udělat lépe a využít více také příznivé ekonomické situace a politické stability,“ uzavřela Černochová s tím, že v oblastech, jako jsou například eGovernment či zavedení institutu státní služby, jsou tak uplynulé čtyři roky pouhou promarněnou příležitostí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…