Sobotka bude bilancovat na obraně a ministerstvu zahraničí

28.08.2017 6:44

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) dnes bude pokračovat v bilančních schůzkách s ministry u příležitosti závěru současného funkčního období. O splněných i nedokončených závazcích z vládního programu bude mluvit s ministry obrany Martinem Stropnickým (ANO) a zahraničí Lubomírem Zaorálkem (ČSSD).

Sobotka bude bilancovat na obraně a ministerstvu zahraničí
Foto: ReproFoto: TV Prima
Popisek: Bývalý premiér Bohuslav Sobotka v pořadu Partie TV Prima.

Sobotka oba ministry navštíví v sídlech jejich úřadů. Za Stropnickým zamíří dopoledne na ministerstvo obrany, odpoledne ho přijme v Černínském paláci Zaorálek, který od Sobotky před dvěma měsíci převzal roli volebního lídra sociální demokracie.

Na ministerstvu obrany se dá očekávat, že tématy jednání bude zvyšování rozpočtu armády, uzavření důležitých nákupů nové a modernizované techniky nebo nábor nových vojáků. Debata se Zaorálkem se pravděpodobně stočí i na aktuální zahraničněpolitická témata. Podle Úřadu vlády by měl s oběma ministry Sobotka také definovat prioritní úkoly, kterými by se měla zabývat příští vláda.

Premiér zahájil kolečko bilančních schůzek v polovině července. Dosud mluvil se čtyřmi ministry své vlády. Výsledkem jednání by měla být v září souhrnná zpráva, která zrekapituluje, jak velkou část programového prohlášení vláda splnila. Členové kabinetu chtějí také formulovat doporučení pro své nástupce.

 

reklama

autor: čtk

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…