Sobotka bude jednat s ředitelem SŽDC o rychlé železnici

06.02.2017 6:20

Předseda vlády Bohuslav Sobotka dnes bude jednat s generálním ředitelem Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Pavlem Surým o aktuálním stavu příprav výstavby vysokorychlostních železnic, zejména o propojení Prahy a Brna a také Prahy a Drážďan. Tématem budou i další prioritní železniční projekty a modernizace nádražních budov. ČTK to v tiskové zprávě sdělil Úřad vlády ČR.

Sobotka bude jednat s ředitelem SŽDC o rychlé železnici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

"S ředitelem SŽDC budu jednat také o výstavbě spojení Letiště Václava Havla s centrem Prahy, které patří mezi priority naší vlády. Zajímá mne i stav prací na rekonstrukcích nádraží a zabezpečení železničních přejezdů. Řada nádražních budov v naší zemi je v naprosto nevyhovujícím a ostudném stavu, je potřeba využít fondy EU a rychle to řešit," uvedl Sobotka.

Oblast dopravy a vybudování vysokorychlostní železnice mezi Prahou a Drážďany s pokračováním do Berlína a Hamburku bude patřit mezi hlavní témata, o nichž bude premiér jednat příští úterý s ministerským předsedou Svobodného státu Sasko Stanislawem Tillichem, který navštíví Prahu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…