Sobotka burcoval: Vláda pokazila, co mohla. Zloději, ozvalo se z davu

07.10.2013 22:33

REPORTÁŽ Minulá vláda podle Bohuslava Sobotky pokazila, co mohla. Teď je prý šance na změnu. Na předvolebním mítinku ve Vyškově představili oranžoví svůj program.

Sobotka burcoval: Vláda pokazila, co mohla. Zloději, ozvalo se z davu
Foto: Daniela Černá
Popisek: Bohuslav Sobotka na mítinku v Rousínově. V pozadí Jeroným Tejc

Bohuslav Sobotka předstoupil před veřejnost společně s kandidáty do Poslanecké sněmovny za okres Vyškov. Vystoupení před desítkami lidí zahájil upozorněním na aktuální velkou šanci změnit poměry v republice, pokud se k moci po volbách dostane právě on a jeho tým. „Vím, že spousta lidí si to nepřeje. Pan Kalousek, pan Schwarzenberg, pan Kuba, paní Němcová by byli nejradši, kdyby všechno pokračovalo tak, jako do teď. Myslím, že je potřeba jim říct jasné ne. Je potřeba v těch volbách podpořit sociální demokracii a dát jí silný mandát,“ uvedl Sobotka s tím, že když se do sněmovny dostane deset různých stran, tak se na ničem nedomluví, a proto chce šéf oranžových raději jednobarevnou vládu.

„Je co napravovat. Na co se podíváte, to nefunguje. Na co se podíváte, tam to pravice pokazila svými nepromyšlenými reformami. Sedm let měli na to, aby dokázali, co dovedou,“ doplnil Sobotka. Zároveň spočítal, jak špatně jsme podle něj dopadli, a že je potřeba vše společně změnit. „Chceme, aby pracující lidé měli nárok na nemocenskou i první tři dny. Byla to zlodějna, že jim vláda nemocenskou za tuto dobu sebrala,“ upozornil a zopakoval další body svého volebního programu.

Poslanec Tejc počítal zásluhy ČSSD

Na náměstí sice přivezli sociální demokraté skákací hrad, kde se děti mohly vyřádit, jinak byla atmosféra spíš poklidná. Pouze jeden z místních občanů vykřikoval hlasitě: „Zloději,“ ovšem ochranka ho bleskově vyvedla. „Chápu, že někteří voliči pravice neodchází z tohoto mítinku úplně nadšení, nicméně, my jsme se tu sešli proto, abychom vám řekli, co chystáme pro tento stát,“ reagoval poslanec Jeroným Tejc, který se akce také účastnil. „Sociální demokracie mnohokrát předložila zákon o přímé volbě prezidenta, mnohokrát předložila zákon o obecném referendu, stejně tak jsme chtěli zrušit poplatky ve zdravotnictví,“ vypočítal Tejc. „Budeme vás prosit o to, aby náš mandát byl co největší, abyste neriskovali, abyste nevolili strany na jedno použití a ty, které nemají jistotu, že se dostanou do Poslanecké sněmovny,“ dodal.

Kandidáty podpořil i starosta Vyškova

Ke slovu se dostali také místní kandidáti. „Já jsem zvyklá na vyškovském pódiu především zpívat, dnes si dovolím i pár slov, protože jsem se objevila na kandidátce ČSSD a to právě za Vyškov, kde jsem vyrůstala a prožívala krásné dětství,“ uvedla operetní pěvkyně Viera Maňásková. „Mohu nabídnout pomoc, co se týká kultury, školství. Mojí prioritou jsou občané, kteří se nacházejí v těžkých životních situacích,“ dodala.

ČSSD přišel podpořit také starosta Vyškova Karel Goldemund „Chci vás požádat o podporu kandidátů ČSSD, protože správa města úzce souvisí s tím, jak je spravován stát. Vidíme, že daňová výtěžnost klesá. V tuto chvíli se dostáváme na jakousi hranu, stát neustále předává městům a krajům další a další agendu bez toho, aby je podpořil finančními zdroji. Města a kraje musí tuto agendu hradit z peněz, které by měly být použity na rozvoj. Jen ve městě Vyškově to dělá asi 20 procent celkových finančních zdrojů, které musíme dát na úhradu státní správy. To si myslím, že je potřeba změnit,“ uvedl k veřejnosti Goldemund.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Daniela Černá

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…