Sobotka by měl na konci února navštívit Brusel

08.02.2014 16:55

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) by měl do konce měsíce navštívit Brusel. V dalších měsících by pak rád zavítal do zemí sousedících s Českou republikou. ČTK to v sobotu řekl jeho tiskový mluvčí Martin Ayrer. Na Slovensko se Sobotka chystá už ve čtvrtek.

Sobotka by měl na konci února navštívit Brusel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

„To, co mohu potvrdit, je, že mám určitý itinerář z hlediska priorit. Cestou číslo jedna je Slovensko, cestou číslo dvě bude návštěva v Bruselu, kde bych rád signalizoval určitý obrat v politice vlády vůči myšlenkám další evropské integrace, ale zatím ten program ještě není definitivně připraven," prohlásil v sobotu ministerský předseda.

Návštěva Bruselu by mohla proběhnout po hlasování o důvěře vládě

Podle informací z okolí premiéra by se návštěva mohla uskutečnit nedlouho po hlasování o důvěře vládě, které bude 18. února.

„Rád bych ještě během letošního roku navštívil i ostatní sousední země. Pokládám to za slušné, abychom navázali intenzivní kontakty, zejména s našimi sousedy," nastínil Sobotka svůj další zahraniční program. Některé z těchto cest by se mohly uskutečnit již na jaře.

Na Slovensku bude Sobotka jednat s Ficem

Na čtvrteční návštěvě Slovenska předsedu vlády čeká mimo jiné schůzka s tamním premiérem Robertem Ficem. Chce s ním jednat o lepším propojení dopravní infrastruktury Česka a Slovenska nebo obnovení společných zasedání vlád obou zemí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…