Sobotka by mohl dělat prezidenta, řekl Babiš. Premiér takto reagoval

01.12.2014 19:12

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) vůbec neuvažuje o tom, že by kandidoval na prezidenta. Chce se maximálně soustředit na svou současnou funkci předsedy vlády. Řekl to na tiskové konferenci po jednání kabinetu v reakci na slova ministra financí a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše, podle něhož by Sobotka mohl být dobrým prezidentem.

Sobotka by mohl dělat prezidenta, řekl Babiš. Premiér takto reagoval
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

„Myslím si, že Sobotka je určitě politik, který by prezidenta mohl dělat, a asi by ho dělal celkem dobře. Na rozdíl ode mne. Já bych možná zase dobře řídil většinovou koaliční vládu," uvedl Babiš v sobotním rozhovoru pro Právo.

„Já myslím, že to není nic překvapivého, pokud řeknu, že se teď soustředím maximálně na to, co dělám, to znamená na funkci předsedy vlády," řekl dnes Sobotka na dotaz novinářů. Dodal, že jeho cílem je udělat vše pro to, aby se zlepšila hospodářská a sociální situace.

„Vůbec neuvažuji o tom, že bych kandidoval na funkci prezidenta republiky," uvedl také. „Předpokládám, že příštím předsedou vlády bude ten, kdo vyhraje příští volby do Poslanecké sněmovny v roce 2017 a komu se podaří po těchto volbách sestavit většinovou vládu," poznamenal pak k druhé části Babišova vyjádření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…