Sobotka chce pravidelně jezdit po regionech. Vyhradí si na ně pondělky

31.01.2014 18:20

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) si chce pondělky, kdy nebude zasedat vláda, vyčlenit pro návštěvy regionů. Alespoň jedno pondělí měsíčně chce přitom mít prostor pro setkání s občany v Jihomoravském kraji, za který byl zvolen do sněmovny. Dnes to sdělil mluvčí vlády Martin Ayrer.

Sobotka chce pravidelně jezdit po regionech. Vyhradí si na ně pondělky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Na první takový výjezd ve funkci ministerského předsedy se Sobotka vydá již toto pondělí, výjimečně i po zasedání kabinetu. Odpoledne bude ve Vyškově a večer ho čeká jednání s primátorem Brna Romanem Onderkou o záměru výstavby logistického centra Amazonu v tomto městě.
„Pan premiér bude chtít dělat pravidelné pondělky, teď nevím, v jaké frekvenci, ale předpokládám, že tak, jak mu to čas umožní, minimálně jednou měsíčně, a bude je chtít trávit ve svém regionu, ve svém volebním obvodě, aby se věnoval voličům a občanům," uvedl Ayrer.

 
Později doplnil, že by ministerský předseda měl v krajích trávit všechny pondělky, kdy nebude zasedání koaličního kabinetu. Vláda běžně zasedá ve středu, v pondělí se sejde, když bude ve středu jednání sněmovny.


O stavbě obřího skladu amerického internetového obchodu Amazon v Brně stále není rozhodnuto. Zastupitelstvo města bude posuzovat smlouvu mezi městem a Ředitelstvím silnic a dálnic o vybudování sjezdu z dálnice, která je podmínkou pro prodej pozemků společnosti CTP. Ta je poskytne americké společnosti Amazon. Brněnské distribuční centrum chce Amazon otevřít v září, aby z něj stihl obsloužit předvánoční trh. Práci zde má najít minimálně 1500 lidí.


Onderka mimořádné jednání zastupitelstva svolá na 14. února. Na jednání Sobotky s Onderkou je pikantní to, že to byl právě Onderka, kdo po loňských parlamentních volbách Sobotku vyzval, aby odstoupil z funkce šéfa sociální demokracie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…