Sobotka děkoval Babišovi. Dovedl prý zrealizovat konkrétní kroky

24.05.2017 19:47

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se rozloučil s odvolaným ministrem financí Andrejem Babišem a uvedl do funkce šéfa státní kasy Ivana Pilného (oba hnutí ANO).

Sobotka děkoval Babišovi. Dovedl prý zrealizovat konkrétní kroky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka a Andrej Babiš

„Já jsem dnes navštívil ministerstvo financí, abych se jako předseda vlády zúčastnil předání ministra financí od Andreje Babiše panu Pilnému, kterého jmenoval pan prezident. Tou hlavní prioritou pro nového ministra je sestavení rozpočtu na rok 2018, a to nebude právě jednoduchý úkol,“ prohlásil Sobotka. Babišovi poděkoval za to, že jako ministr financí dokázal zrealizovat konkrétní kroky, které si koalice ČSSD, ANO a KDU-ČSL předsevzala.

Nový šéf resortu bude muset najít peníze na růst platů, bude muset přiložit ruku k dílu při zrychlení čerpání evropských dotací a kromě toho by měl pan Pilný přiložit ruku k dílu při dotvoření nové koncepce nabízení investičních pobídek.

Když se dostal ke slovu Babiš, konstatoval, že je ministerstvo financí ve velmi dobrém stavu. „My jsme ušetřili pět miliard korun,“ pochválil sebe a svůj tým. Nový ministr financí bude mít prý velkou podporu všech pracovníků resortu. „Hlavně chci poděkovat všem úředníkům na ministerstvu financí, kteří odvedli velký kus práce pro Českou republiku,“ konstatoval Babiš.

Poslední slovo si vzal Pilný a poděkoval Babišovi za skvělou práci, kterou dosud na ministerstvu odváděl. „Mým úkolem není jen vybírat správně daně, jak už to dělal můj předchůdce, ale také povzbudit českou ekonomiku,“ poznamenal Pilný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…