Sobotka dnes partnerům dal návrh programového prohlášení

10.02.2014 17:52

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) dnes předsedům koaličních partnerů Andreji Babišovi (ANO) a Pavlu Bělobrádkovi (KDU-ČSL) předal text programového prohlášení, které v sobotu připravila skupina expertů trojice koaličních stran. Ve středu má programové prohlášení schválit kabinet.

Sobotka dnes partnerům dal návrh programového prohlášení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

„Zítra (v úterý) tento text předložíme partnerům v rámci jednání tripartity," uvedl k dalšímu postupu po dnešním jednání vlády Sobotka, který chce slyšet stanoviska zástupců zaměstnanců i zaměstnavatelů k návrhu. „Předpokládám, že ve středu vpodvečer by se sešla koaliční rada, která by projednala návrh programového prohlášení ještě předtím, než zasedne vláda a konečně ve středu večer by se měla sejít vláda České republiky na mimořádném zasedání, kde jediným bodem bude projednání a schválení programového prohlášení," řekl také.

Lidovecký předseda Bělobrádek nečeká, že by se na verzi, kterou dnes obdržel, příliš měnilo. Půjde spíš jen o drobnosti a formality. On sám prý už jednu formální chybu v dokumentu našel.

O důvěře vládě se má hlasovat 18. února. Před poslanci chce v ten den vystoupit i prezident Miloš Zeman, který v minulosti vyjádřil přání zúčastnit se i zasedání vlády. Sobotka ho dnes na některé z příštích jednání kabinetu pozval. „Rád bych navázal na dobrou tradici a jsem přesvědčen, že účast prezidenta na naší schůzi prospěje vztahům vlády a hlavy státu. Zároveň budeme mít možnost společně ještě úžeji koordinovat témata, kde je naše spolupráce potřebná nejen v rámci ústavních kompetencí," uvedl Sobotka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…