Sobotka dnes ukončí cestu po Číně. Jednat bude i o zdravotnictví

20.06.2016 6:08

Předseda vlády Bohuslav Sobotka dnes ukončí pracovní návštěvu Číny. Po řadě jednání s představiteli regionů a českých i čínských firem dnes premiéra čeká zahájení setkání ministrů zdravotnictví šestnácti evropských zemí a Číny. Podruhé během pobytu v Číně bude Sobotka jednat s čínskou vicepremiérkou Liou Jen-tung. Posledním bodem programu je setkání s předsedou banky Ping An Bank.

Sobotka dnes ukončí cestu po Číně. Jednat bude i o zdravotnictví
Foto: Daniela Černá
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Spolupráce mezi evropskými zeměmi a Čínou v oblasti zdravotnictví spočívá mimo jiné v propojování tradiční čínské medicíny a moderního lékařství. V České republice již funguje Česko-čínské centrum pro výzkum tradiční čínské medicíny. Zabývá se například vlivem akupunktury na léčbu migrén nebo jejích účincích na následky chemoterapie u pacientek s rakovinou prsu. Do roku 2018 by v Česku měla začít fungovat celá klinika.

Spolupráci ve zdravotnictví se Sobotka zřejmě bude věnovat i v debatě s místopředsedkyní čínské Stání rady Liou Jen-tung. Tato oblast totiž spadá do jejího širokého portfolia, které zahrnuje také kulturu, vzdělávání nebo cestovní ruch.

Před odjezdem na letiště v Šanghaji a návratem do České republiky se premiér sejde ještě s šéfem banky Ping An Bank.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …