Sobotka do Lán odveze návrhy na odvolání Němečka a Dienstbiera

13.11.2016 6:00

Premiér a předseda sociálních demokratů Bohuslav Sobotka (ČSSD) předloží dnes odpoledne v Lánech prezidentovi Miloši Zemanovi návrh na odvolání ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka a ministra pro lidská práva Jiřího Dienstbiera. Spolu s tím donese Zemanovi i návrhy na jejich nástupce, píše ČTK.

Sobotka do Lán odveze návrhy na odvolání Němečka a Dienstbiera
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Jména Miloslava Ludvíka, který se má stát ministrem zdravotnictví, a kandidáta na ministra pro lidská práva Jana Chvojky už Zemanovi premiér oznámil v pátek telefonicky krátce před tím, než o změnách informoval širší vedení ČSSD.

Sobotka výměnu ministrů zdůvodňuje snahou o omlazení vládního týmu před finišem, který kabinet čeká v posledních 11 měsících před volbami. U koaličních partnerů neuspěl se žádostí o revizi sestav ministrů za hnutí ANO a KDU-ČSL. Zeman požaduje odstoupení ministra kultury Daniela Hermana v souvislosti s kauzou jeho setkání s tibetským duchovním vůdcem dalajlámou. Předseda lidovců Pavel Bělobrádek ale za Hermanem stojí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…