Sobotka dostal dokumenty o Vězeňské službě, sejde se s Dohnalem

17.02.2014 17:58

Náměstek ministryně spravedlnosti Heleny Válkové (ANO) Pavel Štern dnes premiéru Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD) předal dokumenty o fungování Vězeňské služby, aby si předseda vlády mohl udělat názor na spor mezi ministryní a generálním ředitelem Vězeňské služby Petrem Dohnalem. ČTK to dnes řekl vládní mluvčí Martin Ayrer.

Sobotka dostal dokumenty o Vězeňské službě, sejde se s Dohnalem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Válková nedávno nařídila zahájení řízení o odvolání Dohnala kvůli tomu, že je nespokojena s přístupem vedení Vězeňské služby k zajištění kontroly, kterou nařídila. Dohnal to odmítl jako záminku a kvůli tvrzení, že bránil kontrole, podá trestní oznámení. Sobotka kvůli sporu Válkovou požádal, aby ho nejpozději dnes o věci informovala.

Dohnal je šéfem Vězeňské služby od prosince 2012

S ministryní, která dnes podle informací ČTK navštívila Vězeňskou službu, se zatím Sobotka nesešel. Dnes ji zastoupil náměstek pro vězeňství Štern, který ministerskému předsedovi předal příslušné dokumenty. „Dnes se ještě sejde s panem Dohnalem ke stejnému tématu, aby si vyměnili informace ohledně fungování Vězeňské služby," řekl také Ayrer. Podle něho dnes Sobotka nebude věc komentovat.

Vyjádří se naopak Válková, která na 19:00 svolala brífink na Ministerstvo spravedlnosti.

Dohnal je šéfem Vězeňské služby od prosince 2012, jmenoval ho exministr Pavel Blažek (ODS). Ve funkci nahradil Jiřího Treglera, kterému předtím dělal náměstka. Vzhledem k tomu, že už jako náměstek zastával funkci s nejvyšší služební hodností, nemuselo Ministerstvo spravedlnosti vyhlásit na ředitele výběrové řízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…