Sobotka je mrtvola, ohromil Zaorálek citátem z toho, co prý padlo v Lánech

06.11.2013 6:58

Prezident Miloš Zeman potvrdil, že má v úmyslu pověřit sestavením vlády toho, koho mu navrhne vedení ČSSD. Sociální demokraté tomuto ujištění sice věří, ale i nadále někteří vnímají schůzku v Lánech jako přípravu na odstranění Bohuslava Sobotky. O názorech z ČSSD píše deník Právo.

Sobotka je mrtvola, ohromil Zaorálek citátem z toho, co prý padlo v Lánech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

Sobotka Právu sdělil, že o tom, kdo bude za ČSSD pověřen sestavením vlády, rozhodne ÚVV ČSSD, ne Hrad, takže pověření očekává. „Vyjádření prezidenta v rozhovoru pro Právo pokládám za velmi realistická,“ uvedl opět pro Právo. Reagoval tak na výrok prezidenta pro pondělní vydání, že bude respektovat rozhodnutí ČSSD a pověří vyjednáváním toho, koho vedení strany určí.

Schůzku v Lánech ale Sobotka dál kritizuje a nadále za ni odsuzuje její účastníky. Podle Sobotky není možné, aby ve straně existovalo paralelní vedení, které vede vlastní jednání o povolební situaci. „Takovým způsobem se v demokratické politické straně nejedná. Takovým způsobem ČSSD seriózně nikdy vládu sestavit nemůže,“ prohlásil.

„Pánové o schůzce lhali, zapírali ji, dokonce na jednání předsednictva i poslaneckého klubu,“ podotkl.

Sobotka je už mrtvola, zaznělo prý na schůzce

Deník Právo také píše, že místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek není zcela spokojen s vyjádřením prezidenta ke schůzce v Lánech. „Stejně dál nevíme, o čem schůzka byla. Pan prezident ji moc neobjasnil…“ řekl Právu.

Lubomír Zaorálek prozradil, co se o schůzce v Lánech doneslo k jeho uším. „Mně jeden z účastníků říkal, že podle prezidenta už nelze na Sobotkovi stavět, protože je to mrtvola. Kdo tu lže? Někdo stoprocentně,“ řekl Zaorálek a čeká prý další vysvětlení účastníků.

Podle něj účastníci schůzky zneužili své funkce. „Prezident by se s nimi nesešel, kdyby neměli ty funkce, které jim umožňují svrhnout předsedu strany. Bylo to spiknutí, vše naznačuje, že se tam dohodlo i to, co se odehrálo na tom nedělním předsednictvu,“ je přesvědčen Zaorálek. Právo píše, že i Zaorálek spoléhá na to, že Zeman Sobotku pověří jednáním o vládě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…