Sobotka je naším lídrem, potvrdila ČSSD. A varovala před falešnými mesiáši

24.08.2013 13:22

V sobotu jednal Ústřední výkonný výbor ČSSD. Ten potvrdil Bohuslava Sobotku jako hlavního volebního lídra a kandidáta na premiéra. Schválil také volební kandidátky, informuje iDnes.cz.

Sobotka je naším lídrem, potvrdila ČSSD. A varovala před falešnými mesiáši
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Sobotka dále odmítl, že by sociální demokraté uzavřeli po volbách koalici s TOP 09 či ODS. „Platí, že koalice se sestavují až po volbách. Ale je poctivé, aby ČSSD už před volbami dala jasný signál, že upřednostní programové spojenectví, které umožní nápravu škod, které spáchalo vládnutí ODS a TOP 09.“ Před spoluprací s TOP 09 je v pátek varoval prezident Miloš Zeman.

„Prosadíme dobře fungující stát“

Do voleb půjde ČSSD s heslem „Prosadíme dobře fungující stát“. „Naším cílem není žádný dávkový socialismus,“ prohlásil na jednání Sobotka. „Cílem ČSSD je společnost, která bude spravedlivá a nabídne každému šanci na důstojný a slušný život. Společnost, která nebude vše poměřovat jen peněženkou a mocí, ale bude opravdu lidská a solidární.“

Varoval také před malými stranami, které vystupují jako falešní mesiáši. "Komerční strany jako SPOZ nebo populisté z Úsvitu budou slibovat ráj na zemi, jen aby získali potřebných 5 procent. Všichni víme, jak to skončí, i kdyby uspěli, za rok, za dva, za tři se rozpadnou a zmizí v zapomnění. Tak jako Věci veřejné. Je potřeba to občanům připomínat. Malé strany nic nedokážou. Jen udělají dříve nebo později ostudu a zklamou své voliče. Tak jako Bárta a Peake.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…