Sobotka jede za Merkelovou a má pro ni překvapení

12.03.2014 21:50

Spolu s premiérem Bohuslavem Sobotkou přijede na čtvrteční návštěvu Německa také bývalý učitel německé kancléřky Angely Merkel, bývalý šéf Akademie věd ČR Rudolf Zahradník. Informoval o tom server iDnes.cz.

Sobotka jede za Merkelovou a má pro ni překvapení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléřka Angela Merkelová

„Je myslím známo, že pan profesor Zahradník a paní kancléřka Merkel jsou dobří dlouholetí přátelé a já věřím, že přítomnost pana Zahradníka v české delegaci bude pro paní kancléřku příjemným překvapením a zpestřením jinak nepochybně náročného pracovního dne," cituje server premiéra Sobotku.

„Asi před pětatřiceti lety jsem si začal dopisovat s jejím současným mužem, Joachimem Sauerem. Ptal se mě, jestli bych jej nepřizval do naší vědecké skupiny. Pro vědu u nás byly tehdy lepší podmínky než v bývalé NDR, a spousta studentů proto stála o stáže v tehdejším Československu. Byl velmi znalý v matematice, fyzice i chemii. Technický typ. Později se mě zeptal, jestli by bylo místo i pro jednu jeho kolegyni. Tak se k nám dostala Angela Merkel," tak popsal před pěti lety v rozhovoru pro deník MF Dnes Zahradník způsob svého seznámení s Merkel.

Sobotka se při své návštěvě Německa setká i s prezidentem Joachimem Gauckem, saským předsedou vlády a s prezidentem Spolkového sněmu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…