Sobotka kritizuje Zemanovy vulgarismy, srážejí prý pověst úřadu

03.11.2014 15:36

Vulgární vyjádření, která prezident Miloš Zeman použil v nedělních Hovorech z Lán, srážejí pověst prezidentského úřadu, je přesvědčen premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Dávají špatný příklad a nedělají dobré jméno Česku v zahraničí, uvedl také. Proti způsobu vyjadřování hlavy státu se dnes ohradili i další politici.

Sobotka kritizuje Zemanovy vulgarismy, srážejí prý pověst úřadu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

"Prezident republiky by se takovým způsobem vyjadřovat neměl. Sráží to pověst prezidentského úřadu, dává to velmi špatný příklad zejména mladým lidem a rozhodně nám to nedělá dobré jméno v zahraničí," komentoval počínání prezidenta ministerský předseda v sms zprávě. "Vysoký ústavní činitel, zejména pokud jde o prezidenta, by se měl za všech okolností chovat pokud možno profesionálně," doplnil.

Zeman během nedělního rozhlasového pořadu použil vulgarismy opakovaně, například v souvislosti s ruskou hudební skupinou Pussy Riot nebo služebním zákonem. "Vláda podle mého názoru dosud ve svém konání učinila jednu základní chybu, když podlehla panu (Miroslavu) Kalouskovi a zkurvila služební zákon," řekl například Zeman.

Hovory z Lán se nyní kvůli řadě stížností ze strany posluchačů budou zabývat Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) i Rada Českého rozhlasu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…