Sobotka má problém: Je umírněný v církevních restitucích

05.02.2014 10:26

Jak již server ParlamentníListy.cz informoval, došlo při jednání poslaneckého klubu ČSSD k výrazným sporům a představitelé nejsilnější vládní strany následně nepředstoupili před novináře. Poslanci, kteří se staví proti vedení ČSSD, nechtějí být označováni za rebely, ale premiér Sobotka má pro ně jasný vzkaz. ČSSD už je vládní stranou a musí umět uzavírat kompromisní dohody a ctít je.

Sobotka má problém: Je umírněný v církevních restitucích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

„Nechali jsme si vzít komunisty naše téma, které jsme před volbami silně akcentovali,“ zdůvodnil včerejší spor klubu další z jeho členů, který si nepřál být jmenován s tím, aby nebyl označen za rebela. Poslance citoval deník Právo. Církevní restituce ale nejsou jediným problém, se kterým se ČSSD potýká. Část klubu nesouhlasí s podporou Anny Šabatové na post ombudsmanky, ačkoli to stranické grémium doporučuje.

ParlamentníListy.cz jako první informovaly ZDE.

Faktem je, že v předvolební kampani ČSSD vystupovala proti církevním restitucím velmi ostře, zatímco jako vládní strana své postoje mírní. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) to přičítá účasti v koaliční vládě a spoluzodpovědnosti za chod země, kterou strana nese. V takové situaci musí zkrátka dbát i na názory koaličních partnerů, v případě palčivých restitucí vládní ČSSD brzdí lidovci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…