Sobotka navrhl Babišovi dalšího náměstka. Prý právníka ze Société Générale

17.02.2014 15:50

Spory o sociálně demokratického náměstka na Ministerstvu financí se zřejmě chýlí ke konci. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) prý ministrovi financí Andreji Babišovi (ANO) navrhl adepta, u něhož předpokládá, že nebudou problémy s jeho přijetím v resortu. Podle informací serveru Lidovky.cz by se náměstkem mohl stát Martin Pros. Ten je však poněkud zdrženlivý.

Sobotka navrhl Babišovi dalšího náměstka. Prý právníka ze Société Générale
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Právník Martin Pros je dlouholetým členem ČSSD, ale své stranické angažmá chápe spíše jako formální. Plně se totiž věnuje své profesní kariéře v Société Générale, která vlastní i českou Komerční banku.

„Jsem členem sociální demokracie, určitě. S nějakými přestávkami od roku 1989. Ale v současné době je moje členství víceméně formální, protože se věnuji své odborné kariéře a čtyři roky už působím v Société Générale v Paříži, kde mám na starosti střední a východní Evropu, Blízký východ a Afriku,“ řekl Pros. Další informace už prý bude podávat ČSSD.

Kdo půjde z kola ven

Premiér Sobotka na adresu svého nominanta poznamenal, že jde o kvalifikovaného člověka se zahraničními zkušenostmi. Jméno však neuvedl. Bližší informace odmítl podat i Babiš, protože si nominaci zatím neprostudoval.

Bez zajímavosti není ani úvaha o tom, koho by případně Pros mohl v pozici náměstka vystřídat. Server spekuluje, že se židle kýve pod náměstkem pro veřejné rozpočty Jana Gregora.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…