Sobotka navštíví centrum kybernetické bezpečnosti a polygon

14.03.2016 7:12

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) dnes v Brně navštíví Národní centrum kybernetické bezpečnosti. Prohlédne si také polygon Masarykovy univerzity. Odborníci tam ve speciálním uzavřeném počítačovém systému, kde lze cokoliv testovat bez rizika pro vnější síť, trénují obranu proti kybernetickým útokům.

Sobotka navštíví centrum kybernetické bezpečnosti a polygon
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér České republiky Bohuslav Sobotka

Národní centrum kybernetické bezpečnosti v Mučednické ulici Sobotka slavnostně otevíral v květnu 2014. Nyní se chce seznámit s dosavadní prací a změnami. Centrum je součástí Národního bezpečnostního úřadu a zastřešuje takzvaný Vládní CERT, který je podle zákona hlavním dohledovým pracovištěm a podílí se na zajištění kybernetické bezpečnosti kritické informační infrastruktury a významných informačních systémů.

Polygon Masarykovy univerzity v Botanické ulici se dnes stane dějištěm technického cvičení Cyber Czech, které spolu s odborníky z akademické půdy organizuje Národní bezpečnostní úřad. Poprvé se cvičení uskutečnilo v říjnu 2015, kdy si účastníci z klíčových ministerstev a dalších úřadů vyzkoušeli obranu simulované sítě elektrárny před kybernetickými ú­toky.

Tentokrát budou cvičit nejen zástupci dalších státních organizací, ale také lidé ze soukromých společností, které spadají pod kritickou informační infrastrukturu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…