Sobotka nekomentoval svou další roli ve vládě a ČSSD

03.05.2017 18:30

Koaliční jednání příští týden podle premiéra a předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky ukáže, zda je možné pokračovat v projektu současné vládní spolupráce ČSSD, hnutí ANO a KDU-ČSL. Svou další roli ve vládě a také ČSSD na tiskové konferenci po setkání s bavorským premiérem Horstem Seehoferem ale nekomentoval. Zprávu přinesla ČTK.

Sobotka nekomentoval svou další roli ve vládě a ČSSD
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka na volebním sjezdu v Brně

„Příští týden nás čeká jednání koaličních stran, které jsem svolal na základě dnešní porady s předsedy dvou dalších koaličních stran. Na tomto jednání budeme probírat, zdali je možné, abychom ještě do konce volebního období pokračovali ve vládě v tomto koaličním formátu,“ uvedl Sobotka na dotaz ČTK, zda povede ČSSD jako lídr do voleb.

Seehofer Sobotkovi vyjádřil podporu. Doufá, že se mu podaří obtížnou situaci vyřešit „tak, aby se České republice dál dařilo“. Uvedl, že v českém protějšku našel dobrého partnera. Pod Sobotkovým vedením byla podle bavorského premiéra Česká republika úspěšná. Za senzačně dobrou věc označil pokles nezaměstnanosti v posledních letech. „Nechtěl bych se vyjadřovat ke vnitropolitickým událostem v Česku. Mohu pouze říci, že v panu premiéru Sobotkovi máme někoho, s kým jsem mohli velmi dobře spolupracovat, jeho politika přinesla České republice mnoho dobrého,“ konstatoval.

Ve čtvrtek Sobotka na Hrad odnese demisi vlády jako reakci na nevyjasněné majetkové poměry ministra financí Andreje Babiše (ANO).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…