Sobotka nesouhlasí se Zemanem, že zdravotnictví je černá díra

10.04.2014 11:49

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) nesouhlasí s výrokem prezidenta Miloše Zemana, že zdravotnictví je černou dírou na peníze. Podle Sobotky jsou takové výroky pohrdáním práce tisíců zdravotníků. Ministerský předseda to dnes řekl v rozhovoru s ČTK. Podle Sobotky se ve zdravotnictví v minulých letech kradlo stejně jako v řadě jiných resortů.

Sobotka nesouhlasí se Zemanem, že zdravotnictví je černá díra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

„Výrok pana prezidenta, že zdravotnictví je černá díra, to si myslím, že není přesný popis situace ve zdravotnictví. Do značné míry je to pohrdání prací tisíců lékařů, zdravotních sester a dalších lidí, kteří ve zdravotnictví pracují," řekl Sobotka. „To, že se ve zdravotnictví kradlo, tak to je jev, který tady byl v uplynulých sedmi letech v celé řadě resortů," dodal premiér.

Zeman se ve středu v rozhovoru s ČTK připojil k ministru financí Andreji Babišovi (ANO), když řekl, že zdravotnictví je černá díra, do níž se sypou miliardy. Kritizoval nákupy drahých špičkových přístrojů, které jsou v nemocnicích jen málo využívány, a předražené léky.

Babiš financování zdravotnictví kritizoval především v souvislosti s návrhem vlády na zvýšení odvodů za státní pojištěnce, který ve středu vláda schválila a který má kompenzovat výpadek v příjmech kvůli zrušení stokorunových poplatků za pobyt v nemocnici.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…