Sobotka odmítl plán Norberta Hofera. Kalousek přizvukoval, utrousil cosi o Putinovi

13.09.2016 15:03

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) odmítl vytváření unií v Evropské unii. O posílení střední Evropy v Evropské unii v pondělí mluvili prezident Miloš Zeman s rakouským prezidentským kandidátem Norbertem Hoferem. Sobotka to uvedl v prohlášení, které vydal v reakci na výroky lucemburského ministra zahraničí Jeana Asselborna, který požaduje vyloučení Maďarska z EU kvůli jeho přístupu k migraci.

Sobotka odmítl plán Norberta Hofera. Kalousek přizvukoval, utrousil cosi o Putinovi
Foto: Daniela Černá
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Zeman Hofera v pondělí přijal na Pražském hradě. Po skončení schůzky Hofer řekl, že spolu mluvili o tom, zda by do budoucna bylo možné dát do budoucna střední Evropě silnější hlas v rámci EU. „Chceme vytvořit unii v Unii,“ uvedl Hofer. Podle mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka projekt unie v Unii zhruba koresponduje s představou rozšířené Visegrádské skupiny. Zeman v minulosti mluvil o možnosti užší spolupráce Visegrádu s Rakouskem nebo Slovinskem několikrát.

Sobotka dnes v reakci na Asselborna, ve které odmítl jeho vyjádření k vyloučení Maďarska, uvedl, že „nebudeme vytvářet žádné unie v Unii, ani nikoho vylučovat“. „Evropa musí spolupracovat a zůstat soudržná,“ uvedl.

Sobotkovo vyjádření již souhlasně okomentoval i předseda TOP 09 Miroslav Kalousek. „Souhlasím, Putinova unie v Evropské unii, to fakt není vize svobodné a bezpečné budoucnosti,“ napsal na Twitteru. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…