Sobotka odmítl vyloučení Maďarska z EU, označil to za nesmysl

13.09.2016 12:38

Premiér Bohuslav Sobotka odmítl vyloučení Maďarska z Evropské unie kvůli jeho přístupu k migraci. Tento požadavek vznesl lucemburský ministr zahraničí Jean Asselborn. Jeho výrok označil za výkřik a za nesmysl. Uvedl to v prohlášení, které ČTK poskytlo tiskové oddělení Úřadu vlády.

Sobotka odmítl vyloučení Maďarska z EU, označil to za nesmysl
Foto: Daniela Černá
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Asselborn podle německého deníku Die Welt řekl, že Maďarsko s uprchlíky zachází skoro hůře než se zvířaty. Lucemburský ministr Maďarsko a další země střední Evropy kritizuje opakovaně, podobný požadavek ale ještě nevznesl.

„V těchto dnech diskutujeme o budoucnosti Evropské unie a potřebujeme si zachovat racionální přístup, jednotu a věnovat se společným tématům,“ uvedl v reakci Sobotka. Evropa musí podle něj zajistit svým občanům bezpečí a prosperitu a udržet si konkurenceschopnost. „Prohlubování příkopů a výkřiky o vylučování členských států považuji za nesmysl. V červnu jsme se s ostatními lídry EU jednoznačně shodli na pokračování evropské spolupráce ve formátu 27 členských států. Na této dohodě se nic nemění,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…