Sobotka odsoudil napadení muže fanoušky kvůli barvě pleti

09.11.2017 20:35

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) odsoudil sobotní napadení muže původem ze západní Afriky kvůli barvě pleti, které se stalo v Praze. O incidentu, po němž policisté zadrželi skupinu fanoušků fotbalové Sigmy Olomouc, informoval server Aktuálně.cz. Předseda vlády označil událost za ostudnou a nepřijatelnou. Na svém twitterovém účtu dodal, že věří v její řádné prošetření. Podobně se vyjádřil i ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO).

Sobotka odsoudil napadení muže fanoušky kvůli barvě pleti
Foto: Daniela Černá
Popisek: Bývalý premiér Bohuslav Sobotka

„Zásadně odsuzuji jakékoli projevy rasismu. Něco takového je ostudné a naprosto nepřijatelné. Věřím, že incident bude řádně prošetřen a útočníci adekvátně potrestáni,“ napsal Sobotka v příspěvku na Twitteru, ve kterém rovněž sdílel zprávu o sobotní události. Také Pelikán doufá v dobré a rychlé vyšetření. „Šokující, nepřijatelné,“ napsal ministr k incidentu.

Fanoušci podle Aktuálně.cz šestatřicetiletého muže napadli v tramvaji, do které k němu přistoupili. Nejprve ho údajně uráželi slovně, házeli po něm citróny a poté ho napadli pěstmi, strhli ze sedačky a kopali do něj. Vystoupili u stadionu fotbalových Bohemians. Napadený muž si stěžuje na to, že mu v tramvaji nikdo nepomohl. V Praze žije deset let a po útoku musel být ošetřen v nemocnici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…