Sobotka odvolil a vyřkl cíl ČSSD: Třetina hlasů

25.10.2013 20:45

Předseda před volbami favorizované ČSSD Bohuslav Sobotka dnes odvolil v místě svého trvalého bydliště, ve Slavkově. Přítomným novinářům řekl, že neuděloval na volebním lístku preferenční hlasy a že by si pro svou stranu přál zisk třetiny voličů.

Sobotka odvolil a vyřkl cíl ČSSD: Třetina hlasů
Foto: Daniela Černá
Popisek: Bohuslav Sobotka odpovídal novinářům

„Nekroužkoval jsem nikoho, protože na to, abych upřednostnil všechny mé dobré kolegy, tolik kroužků není,” uvedl předseda ČSSD. Zároveň vyjádřil svůj názor k předpokládané účasti ve volbách. „Očekávám, že účast voličů bude ještě vyšší, než byla v prezidentských volbách.“ Voličům vzkázal, aby volili zavedené strany: „Chci na voliče apelovat, aby příliš netříštili své hlasy mezi velké množství stran. Hrozí tak že jejich hlas může propadnout.“ Napsal to internetový server Novinky.cz.

Bohuslav Sobotka předpokládá, že v případě vítězství se pokusí ČSSD hledat politické spojence na levici. „Pokud skutečně volby vyhrajeme a budeme mít nejsilnější poslanecký klub, zvažujeme možnost jednobarevné menšinové vlády, která by byla podporována nebo tolerována některými dalšími parlamentními stranami, “uvedl Sobotka. Opětovně vyloučil možnost vládnutí v dohodě s ODS a TOP 09.

reklama

autor: jma

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…