Sobotka podpoří Zemanovu cestu do Moskvy. Kauzy Schapiro se na setkání prý jen letmo dotkli

08.04.2015 18:04

Sociálně demokratičtí ministři nebudou chtít blokovat plánovanou cestu prezidenta do Moskvy. Po jednání s Milošem Zemanem to dnes řekl premiér Bohuslav Sobotka. Vláda, která květnovou cestu hlavy státu na oslavy 70. výročí konce druhé světové války v metropoli Ruska schvaluje, se podle Sobotky bude také rozhodovat nejen na základě písemného materiálu, ale i z hlediska ústní informace od ministra zahraničí.

Sobotka podpoří Zemanovu cestu do Moskvy. Kauzy Schapiro se na setkání prý jen letmo dotkli
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Premiér také uvedl, že nedávné slovní přestřelky mezi Zemanem a velvyslancem USA Andrewem Schapirem se jen krátce dotkli. „Já jsem ho seznámil s mým stanoviskem, on mě se svým stanoviskem. Odlišné postoje jsme si podrželi,“ přiznal Sobotka, že na této věci se s hlavou státu stále neshoduje.

Na otázku novináře také uvedl, že poslanci ČSSD jsou připraveni návrh, který zvyšuje podporu biopaliv, poslat do druhého čtení. Na argument, že toto opatření zvýhodní firmu Agrofert, která patří ministru financí Andreji Babišovi, Sobotka uvedl, že není možné odbourat podporu biopaliv, aniž to bude mít negativní vliv na venkov a zemědělce. „Na kritice střetu zájmů nelze pokračovat tak, že bychom poškodili venkov,“ uvedl s tím, že sociální demokraté budou chtít znát před dalším projednáváním zmíněného zákona stanovisko Bruselu, zda je takový postup v souladu s evropskými směrnicemi.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…