Sobotka představí první výsledky Auditu národní bezpečnosti

27.09.2016 6:12

Premiér Bohuslav Sobotka a ministr vnitra Milan Chovanec (oba ČSSD) dnes představí první výsledky vládního Auditu národní bezpečnosti. Prověrka, na které pracuje ministerstvo vnitra, má vyhodnotit bezpečnostní hrozby a rizika a doporučit možná opatření.

Sobotka představí první výsledky Auditu národní bezpečnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Na konferenci, které se spolu se členy vlády zúčastní šéfové týmů pracujících na auditu, budou zveřejněny výsledky a doporučení týkající se organizovaného zločinu, působení cizích mocností na českém území, hrozeb v kyberprostoru a také energetické, surovinové a průmyslové bezpečnosti. Mluvit se bude také o takzvaných hybridních hrozbách, které vycházejí z metod povstaleckého boje, a jejich vlivu na bezpečnost občanů ČR.

O vyhotovení bezpečnostního auditu požádal Sobotka loni v listopadu v návaznosti na teroristické útoky a hrozby v Evropě. Podle dřívějších informací ministerstva vnitra by se měl materiál zabývat také terorismem, negativními aspekty migrace, domácím extremismem a ekonomickou stabilitou.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …