Sobotka promluvil: Ve svých e-mailech nic tajného nevyzrazuji

07.01.2016 11:03

„Ve svých e-mailech nic tajného nevyzrazuji,“ zareagoval pro Respekt.cz na zveřejnění své soukromé korespondence předseda vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD). Do jeho e-mailové schránky se totiž nabourali hackeři a zveřejnili stovky konverzací.

Sobotka promluvil: Ve svých e-mailech nic tajného nevyzrazuji
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

„Za dva roky ve funkci premiéra jsem nikdy žádným e-mailem neposílal žádné informace, které by podléhaly jakémukoliv stupni utajení. Takové informace mají předepsaný režim, v jakém je s nimi možné nakládat,“ uvedl pro Respekt Sobotka ujištění, že v jeho korespondenci není nic, co by ohrožovalo národní bezpečnost. 

Zatím však nepotvrdil, zda e-maily, které zveřejnil portál White Media, jsou autentické a pocházejí skutečně z jeho účtu. Pravost e-mailů však již odsouhlasili někteří odesílatelé, s nimiž si Sobotka korespondoval. Ten, z jehož pera pocházelo nejvíce e-mailů, premiérův poradce Oto Novotný, však zatím mlčí s odkazem na policejní vyšetřování.

Premiérovy e-maily nejsou první, které server zveřejnil. Již dříve se naboural do účtů expremiéra Vladimíra Špidly či bývalého šéfa Strany zelených Ondřeje Lišky.

Původní text ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…