Sobotka prý konečně pochopil, co chtějí jeho voliči slyšet

14.12.2016 22:29

Podle serveru Echo24.cz předseda vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD) konečně pochopil, co by měl udělat, pokud si chce ještě udržet levicové voliče. Inspiraci by k tomu mohl hledat a také hledal v Polsku a Maďarsku.

Sobotka prý konečně pochopil, co chtějí jeho voliči slyšet
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka a Andrej Babiš

„Bohuslav Sobotka konečně pochopil, že před volebním debaklem ho zachrání jen výrazně konzervativně levicový program a skutečný zájem o své potenciální voliče. A protože slibuje, že lidem s průměrnými a nižšími platy zvedne čisté příjmy nižšími daněmi, musí na to někde vzít,“ píše server.

Celý text najdete zde.

Kde na to tedy český předseda vlády vezme? Výrazněji zdaní velké firmy, většinou zahraniční. Může se to dotknout bank, obchodních řetězců a dalších firem. Jde o svého druhu daňovou progresi. K té sáhli jak maďarský premiér Viktor Orbán, tak faktický polský vládce kabinetu Práva a spravedlnosti Jaroslav Kaczyński.

V kostce řečeno, Sobotka slibuje, že velké firmy zaplatí o poznání více než malé. A to se nelíbí ministrovi financí a majiteli holdingu Agrofert Andreji Babišovi (ANO), který budoucí Sobotkovy plány odmítl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…