Sobotka prý tají obrovský průšvih, který se valí na Česko. Za mnoho peněz

31.05.2017 11:35

Filmový, televizní a divadelní režisér Jiří Svoboda se na svém blogu na serveru Aktuálně.cz zeptal na to, proč premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) veřejnosti tají exekuční výměr ve výši 13 miliard korun vůči České republice.

Sobotka prý tají obrovský průšvih, který se valí na Česko. Za mnoho peněz
Foto: ReproFoto: TV Prima
Popisek: Bývalý premiér Bohuslav Sobotka v pořadu Partie TV Prima.

Sobotka podle Svobody ztratil výmluvnost v otázce obstavení veškerých účtů České republiky z rozhodnutí lucemburského odvolacího soudu, a to až do výše pohledávky ve výši cca 13 miliard korun. „Není snad povinností premiéra Bohuslava Sobotky seznámit české důchodce, učitele, zdravotníky a vůbec celou českou veřejnost s tím, zda je informace pravdivá?! Není snad povinností předsedy vlády buď veřejnost uklidnit informací, že zpráva o exekuci na účty ČR ve všech bankách v Lucemburku je nepravdivá, či veřejnost naopak zneklidnit zprávou, že ČR 13 miliard Kč sice podle rozhodnutí odvolacího soudu v Lucemburku dluží, avšak dluh nehodlá splácet?“ zeptal se rozčíleně Svoboda. 

Následně se ptal na některé otázky, které by jej zajímaly a o nichž se dočetl v článku Jana Urbana, například zda je pravda, že premiér již dopředu věděl o tom, že spor s Diag Human je prohraný, zda úmyslné zdržování vyšlo na úrocích na více než pět miliard korun či zda pozdější ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) získal za právní zastupování státu ve sporu více než osm milionů korun.

Anketa

Máte rádi Bohuslava Sobotku?

3%
97%
hlasovalo: 11925 lidí

„Pro starou gardu ČSSD a ODS ztráta kontroly nad tímto citlivým sporem znamená před volbami nejvyšší politické riziko. A především proto musí být Andrej Babiš politicky zlikvidován – tady a teď! Představa, že by hnutí ANO po vyhraných volbách dovolilo policii a státnímu zastupitelství zabývat se desítkami přinejmenším nedbalostních trestných činů či případů podvodů a korupce spojených s touto kauzou, musí především v ČSSD a ODS nahánět hrůzu,“ cituje Urbana Svoboda. A ptá se, zda má skutečně Urban pravdu a celá vládní krize je především divadlem pro veřejnost, jež má zakrýt malér spřízněných stran ČSSD a ODS ve výši 13 miliard korun s bonusem desítek milionů vyplacených kamarádům právníkům tu z ČSSD, tu z ODS.  

Původní text ZDE

„Chce snad pan premiér Bohuslav Sobotka třináctimiliardovou sekeru ve státním rozpočtu, kterou bychom případně museli uhradit z daní zatajit před veřejností? Obává se snad, že by se veřejnost mohla začít zajímat o osobní odpovědnost aktérů z řad ČSSD či ODS? Nejsou-li informace Jana Urbana pravdivé, nemělo by být povinností premiéra je vyvrátit?“ zeptal se Svoboda. 

Závěrem se táže, zda se Policie ČR, státní zastupitelství a Poslanecká sněmovna zabývají korupčními případy tak velkého rozsahu z minulosti: „Zabývá se Poslanecká sněmovna, která se v poslední době přeměnila (v rozporu s dělbou moci, která charakterizuje demokracii) v orgán suplující policii, státní zastupitelství i soudy, korupčním skandálem ROP Severozápad, v němž jsou rukou společnou a nerozdílnou angažováni funkcionáři ČSSD i ODS?“ zněla závěrečná otázka. 

Server Hlídací pes v polovině května uvedl, že českému státu byly zatím zablokovány peníze v lucemburských bankách. Článek ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…