Sobotka s Kalouskem by i na mém pohřbu řekli, že je to podraz! Babiš se v rádiu odvázal a spustil kanonádu

20.02.2017 18:15

Hostem Dvaceti minut Radiožurnálu Českého rozhlasu byl ministr financí a vicepremiér Andrej Babiš (ANO). A samozřejmě tak nemohly chybět narážky na premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD) a jeho předchůdce Miroslava Kalouska (TOP 09). Jejich jména si bral Babiš do úst velmi často.

Sobotka s Kalouskem by i na mém pohřbu řekli, že je to podraz! Babiš se v rádiu odvázal a spustil kanonádu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš v pořadu OVM

Ještě než přešel Babiš ke kontroverznějšímu tématu, zmínil se o sjezdu, který hnutí ANO čeká o víkendu. „Vyhodnotíme, jak naši funkcionáři pracovali, bude volen předseda,“ zmínil ke sjezdu. Krátce také řekl svůj názor ke kauze olomouckého hejtmana Ivo Košty (ANO), jenž byl vyzván k odstoupení, mimo jiné i kvůli údajným sklonům k alkoholu. „Pan hejtman se začal chovat velice nestandardně, uzavřel smlouvu s bývalým hejtmanem Jiřím Rozbořilem (ČSSD), nekomunikoval s náměstky,“ viděl chyby na Koštovi Babiš. 

Když přišlo na kauzu dluhopisů, Babiš si přestal brát servítky. „Pan premiér je skutečně pokrytec. On totiž mohl zařídit, aby ty dluhopisy byly zdaněny. A on v březnu 2012 hlasoval, aby tyto dluhopisy nebyly zdaněny. On se zdržel. Mohl to udělat,“ řekl rázně Babiš. Hájil se tím, že on v té době byl podnikatelem, nikoliv politikem. Premiér Sobotka podle něj zneužívá situaci proti němu. „Ty dluhopisy, které emitovala moje bývalá firma, byly za šest procent. Bylo to adekvátní trhu. Nedošlo k žádné optimalizaci,“ řekl s tím, že vše pokazil tehdejší ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09). „Bohuslav Sobotka to mohl napravit, ale neudělal to. Je to jen další aféra s cílem mě poškodit. A já jako politik mám čistý stůl. Na rozdíl od pana Sobotky,“ zmínil kauzy kolem premiéra – ať již s bytem z poslaneckých náhrad, tak ohledně OKD. 

Ohledně financí se však Babiš v pořadu velmi rozčílil. Chce, aby stejně tak jako on své příjmy z minulých let ukázali i premiér, předseda TOP 09 Kalousek či ministr vnitra Milan Chovanec. „Já jsem se svlékl donaha, jen jsem řekl, že pindíka neukážu,“ rozlítil se nad tím, že on sám, tedy jeho bývalá firma Agrofert, je jeden z nejlepších plátců daní v Česku. 

To, že s premiérem ani s Kalouskem nemá dobré vztahy, pak ukázalo i to, že je nazval politickými dinosaury. Zároveň také zmínil situaci, která by podle jeho slov nastala tehdy, když by se on sám zastřelil. „Sobotka s Kalouskem by na pohřbu řekli, že je to podraz,“ uvedl. 

Závěrem pak kromě pochval na elektronickou evidenci tržeb zaznělo ještě jedno rýpnutí do premiéra. „Sobotka se převtělil do Kalouska, vždyť nedávno řekl, že by si uměl představit i spolupráci s KSČM, pro vládu udělá vše,“ uzavřel.

reklama

autor: vef

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…