Sobotka se po cestě do Číny, Bruselu a Paříže vrátí k běžné agendě

02.12.2015 6:59

Po týdenní cestě do Číny, následném summitu v Bruselu, pondělní návštěvě zahajovací části konference OSN o klimatu v Paříži a úterní zastávce v Zlínském kraji se premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) vrátí do Strakovy akademie k běžné agendě. Na programu zasedání vlády budou mít ministři například návrh zákona o úvěru pro spotřebitele, který má mimo jiné umožnit splatit dluh kdykoliv a snížit penále za zpoždění. Po zasedání kabinetu má Sobotka naplánováno jednání se sociálními partnery.

Sobotka se po cestě do Číny, Bruselu a Paříže vrátí k běžné agendě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Ministr obrany Martin Stropnický (ANO) předloží na schůzi vlády k posouzení zakázky za více než půl miliardy korun. Armáda bude nakupovat protitankové řízené střely a speciální radiolokátory, peníze mají jít také na modernizaci systému řízení armádního letového provozu.

Ministři proberou také možnosti změn ve fungování České exportní banky (ČEB). V úvahu připadá interní restrukturalizace banky, její začlenění do struktury Českomoravské záruční a rozvojové banky či ukončení její činnosti. V takovém případě by byly úvěrové případy v národním zájmu financované přímo ze státního rozpočtu.

Členové vlády proberou také 23 opatření, která mají do roku 2020 výrazně zlepšit ovzduší v Česku, a kolektivní dohodu se zástupci státních úředníků. Má sjednotit některé benefity a vyjasnit práva a povinnosti smluvních stran.

Zemědělské praxe se dotknou změny v zákoně o hnojivech. Chystaná novela vládní vyhlášky týkající se vinařství pak stanoví, že pěstitelé vinné révy budou moci žádat o dotaci na obnovu vinic, pokud budou pěstovat jeden keř na ploše maximálně 2,8 metru čtverečního. Pokud jsou totiž keře blíž u sebe, snižuje se sice výnos na keř, ale hrozny jsou kvalitnější.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …